Op zoek naar de goedkoopste bromfietsverzekering?

Alle bromfietsbezitters willen natuurlijk het liefst een goedkope bromfietsverzekering. De hoogte van de premie van een bromfietsverzekering hangt af van de bromfiets die u heeft, het aantal jaren dat u rijdt en het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Op deze factoren heeft u niet zoveel invloed.

Waar u wel invloed op heeft, is het soort bromfietsverzekering. Hier hangt de hoogte van de premie namelijk ook vanaf. U heeft de keuze uit drie soorten bromfietsverzekeringen.

Soorten bromfietsverzekeringen

Als u een goedkope bromfietsverzekering wilt, kunt u het beste kiezen voor een WA bromfietsverzekering. Dit is namelijk de goedkoopste bromfietsverzekering. Hierbij wordt alleen de schade aan derden vergoedt. Als u een oude bromfiets rijdt, is een WA bromfietsverzekering vaak voldoende.

Een WA beperkte casco bromfietsverzekering is ook een best goedkope bromfietsverzekering. Uw bromfiets WA verzekeren wordt u aangeraden als u een niet zo oude bromfiets rijdt die nog aardig wat waard is. Naast de schade aan derden wordt ook de schade die u oploopt waar u niets aan kunt doen vergoedt, zoals diefstal of brand.

Een WA casco bromfietsverzekering is de minst goedkope bromfietsverzekering. De schade aan derden en de schade aan uw eigen bromfiets wordt vergoedt. Dit geldt alleen als u de schade niet opzettelijk heeft veroorzaakt en als u niet onder invloed was van verdovende middelen. Deze verzekering wordt u aangeraden als uw bromfiets veel waard is.

Voor erg oude bromfietsen zijn er ook speciale oldtimer bromfietsverzekeringen. Met een oldtimer verzekering bent u verzekerd indien u een antieke bromfiets heeft, en daarop niet teveel rijdt. Het maximaal aantal kilometers per jaar verschilt per verzekering.

Hoe vindt u de goedkoopste bromfietsverzekering?

De premies van bromfietsverzekeringen verschillen, net als bij het vinden van de goedkoopste autoverzekering, per verzekeringsmaatschappij. Als u een goedkope bromfietsverzekering af wilt sluiten, is het belangrijk om de premies van verschillende verzekeringsmaatschappijen te bekijken. Dit gaat vrijwel hetzelfde als bij autoverzekeringen.

Het is het gemakkelijkst om de bromfietsverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken op een vergelijkingswebsite. Deze website berekent de premies van verschillende aanbieders aan de hand van uw gegevens en wensen. U kunt dan een keuze maken tussen meerdere goedkope bromfietsverzekeringen. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, kunt u deze goedkope bromfietsverzekering meteen afsluiten.