Ontgiften met Froximun®

frox01

Klik hier voor de VIDEO

Er zijn tegenwoordig grote campagnes over thema’s als afvallen, meer beweging, stoppen met roken enz. Alleen het thema ontgiften krijgt nog weinig aandacht, en dat terwijl bijna alle holistisch werkende en op natuurgeneeskunde georiënteerde artsen en therapeuten de buitengewone waarde van regelmatig ontgiften kennen. Zij adviseren bijvoorbeeld een vastenkuur, een ‘F.X. Mayr kuur’ of een kuur voor het ontzuren van het lichaam door middel van basenpoeder.

Iedereen weet dat traditionele vastentijden vroeger graag benut werden om het lichaam schoon te maken. Dat deed men niet alleen om religieuze redenen. Ook omdat de ritmen van de natuur in bepaalde jaargetijden de ontgiftiging bijzonder bevorderen.
Voor mensen met een natuurlijk gezondheidsbewustzijn is het wezenlijk, dat zij weer tot regelmatige ontgiftiging overgaan. Temeer omdat de som van alle gifbelastingen enorm gestegen is. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de belasting door zware metalen in tand- en kiesvullingen met amalgaam, of aan chemische residuen in voeding, medicijnen, woonmaterialen, gifstoffen in kleding, Cosmetica en in de lucht, die men inademt. Dit alles zorgt in het lichaam voor de uitstoot van ‘vrij radicalen’ die celverbanden vernietigen en zo ziekten en voortijdig ouderdom veroorzaken.

Ontgiftiging was nog nooit zo eenvoudig!
Er is nu een medisch hulpmiddel ter ontgiftiging voor iedereen – froximun toxaprevent®. froximun bestaat uit MANC (modified activated natural clinoptilolite) deze gemodificeerde, geactiveerde, natuurlijke klinoptilolith (vulkaangesteente) kan heel eenvoudig en zonder gevaar worden toegepast. Er zijn geen bijwerkingen bekend. Het kan het hele jaar door worden ingenomen en bijzonder effectief werkt het in het voorjaar (lever ontgiftiging) en in het najaar (darm ontgiftiging). Het wordt vooral ondersteunend/begeleidend aanbevolen tijdens ziekte. Ook artsen passen deze basis ontgiftiging toe omdat een gereinigd organisme sneller, beter en gemakkelijker op iedere vorm van therapie reageert.

Het gaat niet om een chemische of substantiële werking. froximun wordt niet door het lichaam geresorbeerd – het beweegt zich alleen door het maag- en darmkanaal heen. Daarbij werkt het zuiver fysisch als zogenaamde ionen uitwisselaar. Dit functioneert als volgt: De klinoptilolith zuigt als een spons gifstoffen en andere overbodige, niet voor het lichaam bruikbare stoffen op, hecht deze aan zich vast en voert deze af.

Dit "kan" froximun®:

froximun neemt gifstoffen in de darm op, zoals milieugiffen en andere, chemische, voor het lichaam onbruikbare stoffen.
Dat zijn bijvoorbeeld chemische overblijfselen van medicijnen en van voedingsmiddelen die bespoten, geconserveerd of met kleurstoffen behandeld zijn (E-nummers). Zij kunnen niet altijd compleet uitgescheiden worden, vooral dan niet, wanneer het om massieve milieugiffen gaat zoals zware metalen en (opgeslagen en bewaarde) giffen (Duits: Speichergifte). Deze opgeslagen gifstoffen (zo als bijvoorbeeld lood, cadmium en kwikzilver) zijn een groot gevaar voor de gezondheid, omdat zij als slakken in het bindweefsel worden gedeponeerd en daar permanent vrij radicalen vormen. Lood en kwikzilver worden door froximun in grote hoeveelheden afgevoerd.

froximun® neemt gifstoffen in de darm op, die het lichaam vooral dan produceert, wanneer het darmmilieu verstoord is.
Dit zijn giffen zoals die van bacteriën, schimmels, zuren als gevolg van een overmaat aan eiwit. Toxines die uit verrotting en gisting zijn ontstaan horen hier eveneens bij. Zij zijn ontstaan door het opnemen van minder goede voeding en door verkeerde eetgewoontes, of zij komen voort uit een beschadigde darmflora.

froximun® bevordert de darmperistaltiek
De darm kan zich regenereren: de darmflora met haar fysiologische bacteriënstammen verkrijgt een beter milieu. Omdat klinoptilolith een 100% werkzame stof is, wordt ook de darmfunctie bevorderd.

froximun® bevordert de werking van het immuunsysteem
het immuunsysteem hangt in grote mate van een gezonde darmflora af. Voedselintoleranties verminderen.

froximun® ontlast de lever
De lever ontgift zichzelf onder normale omstandigheden via het sap uit de galblaas dat in de darm stroomt. Daarvoor zijn ballaststoffen nodig, anders worden de gifstoffen teruggeresorbeerd! Klinoptilolith biedt deze ballaststof en zorgt er bovendien voor, dat er geen darmgiffen ontstaan die wederom de lever belasten.

froximun® ontlast de Nieren
Klinoptilolith werkt basisch en is ook in staat, overvloedige zuren bijvoorbeeld uit voedingseiwit en stikstof verbindingen te binden, waardoor de nieren minder belast worden.

froximun® werkt het ontstaan van vrij radicalen tegen. Het voorkomt vroegtijdige veroudering en chronische aandoeningen
Vrij radicalen zijn hoogst agressieve verbindingen, die het lichaam dienen als het om de afweer van ziekten gaat. Door belasting van gif (opgeslagen gifstoffen) uv-stralen, ozon, stress etc. kunnen zij echter in overmaat optreden en lichaamseigen structuren vernietigen. Daardoor worden vroegtijdige verouderingsprocessen, overerfde beschadigingen en chronische ziekten tot en met kanker in gang gezet.

froximun® ontlast het bindweefsel
Er ontstaan minder slakken, omdat er minder gifstoffen en minder overblijfselen uit de aanvallen van vrij radicalen zijn. Ook zijn er minder zuren uit het overschot aan eiwitten voorhanden. Het bindweefsel blijft ‘zuiverder’ en kan zijn hoofdtaak als transportweg voor voedingsstoffen en zuurstof náár de cel, en de afvoer van afbouwproducten weg ván de cel, beter vervullen.

froximun® verbetert de werking van anti-oxidanten en andere essentiële voedingsstoffen uit voedingsmiddelen en voedingssupplementen
De gereinigde darm neemt voedingsstoffen beter op. Bovendien wordt het bindweefsel door de inname van klinoptilolith met minder slakken belast. Daardoor blijft de transportweg voor voedingsstoffen beter doorlaatbaar. Door de betere verzorging met voedingsstoffen ‘functioneert’ alles in het lichaam beter.

Voor wie is het zinvol om de inname van froximun® te overwegen?
Preventief is het goed voor iedereen van kind tot bejaarde (geen ouderdomsgrens naar boven of naar beneden!). Zelfs (huis)dieren en planten profiteren ervan. Froximun werkt begeleidend (in geval van hoge belasting door vrij radicalen en/of door darmgiffen) bij:


1.    alle chronische ziekten
2.    acute ziekten
3.    vasten– of reinigingskuren
4.    overmatige verzuring
5.    darmproblemen
6.    immuunzwakten (vaak infecties, schimmels)
7.    chemische belastingen
8.    stress
9.    niet gebalanceerde voeding
10.    innemen van medicijnen
11.    chemotherapie
12.    bestraling
13.    roken
14.    sport

frox02Inname aanbeveling froximun Toxaprevent Pure
Voor een zes- tot acht weken durende kuur wordt een dosering van 3 x 1-2 capsules froximun Toxaprevent Pure® 60* (of 180*) óf 1-2 x 1 stick froximun® toxapreventplus poeder* per dag voor volwassenen aanbevolen. (Bij chronische aandoeningen combineren artsen beide.)

Voor kleine kinderen geldt een derde van de dosis*, schoolkinderen de helft van de dosis*.
Bij bijzondere belastingen (voortdurende inname van medicijnen, chronische ziekte, competitiesport, ongezonde levensstijl [stress!]) en verhoogde belasting door gifstoffen is het aan te bevelen om de inname langer voort te zetten dan bij een kuur gebruikelijk is. Meestal voldoet dan de helft van de dosis of minder.
Bij acute infecties is het innemen van grotere hoeveelheden froximun met kortere tussenpozen waardevol gebleken. Het beste begint men gelijk bij de eerste verschijnselen.
Ook ter preventie, wanneer bijvoorbeeld iemand in het gezin darmgriep heeft, is het verhogen van de dosis (poeder + capsules) zinvol.
*Overschrijdt de aangegeven dosis niet zonder uw arts of therapeut te consulteren.

 

Keuze van het product
Gereinigde, geactiveerde klinoptilolith heeft zijn kracht duidelijk aangetoond. Hij wordt vaak in combinatie met verschillende, waardevolle toevoegingen aangeboden. Voor een kuur is het product met het hoogste aandeel klinoptilolith het beste geschikt (froximun Toxaprevent Pure® 60 & 180 capsules en sticks met froximun® toxapreventplus).

Voor de applicatie op de huid
wordt zuivere klinoptilolith aangeboden. Dit poeder is perfect geschikt om direct toe te passen na insectensteken, lichte verbrandingen, wonden, huidonreinheden, slecht genezende plaatsen op de huid, huidschimmel, luieruitslag etc. Het is een waardevolle aanvulling voor de huisapotheek.

LET OP!
Het is bewezen dat froximun niet door de stofwisselingsorganen opgenomen wordt. Het doorloopt het maag- en darmkanaal alleen. Daarom zijn er geen bijwerkingen te verwachten. Er wordt echter wel geconstateerd dat - als de darmen van zware metalen gereinigd zijn – deze ongewenste stoffen ook uit verder van de darm verwijderde lichaamscellen als het ware nageschoven worden. Hoofdpijn, gewrichtsklachten en huidonzuiverheden kunnen daardoor optreden. Deze zijn van voorbijgaande aard. Een donkerdere kleur van de ontlasting is een aanwijzing voor het in werking zijnde ontgiftigingsproces. Er werd sporadisch bij bijzonder gevoelige personen lichtelijke winderigheid geconstateerd, die snel terugloopt. Zou het tot verstopping komen omdat grotere hoeveelheden afvalstoffen loskomen, reduceer de dosis, drink voldoende zuiver water en beweeg meer om de darmperistaltiek te activeren. Het is ook mogelijk om water aan de poeder toe te voegen en het eerst een tijdje (toegedekt) te laten staan. Dit wordt vooral diegenen aanbevolen die te weinig water drinken c.q. die tot maagklachten neigen, want froximun poeder begint al in de mondholte te werken en herstelt zo de pH-waarde van het maagzuur!
De inname geschiedt het beste op nuchtere maag. Medicijnen of voedingsmiddelsupplementen worden beter een uur erna of een uur ervoor ingenomen.
Let op: mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan, moeten de werking van hun immuunsysteem permanent onderdrukken. Zij kunnen beter geen klinoptilolith innemen.
Met dank aan de auteur: Dr. Doris Ehrenberger

Deze informatie wordt u overhandigd door 
Aardewerk Integraal Support & Brigitte A. Sütmuller Registertherapeut Natuurlijke Geneeswijzen Lid LVNG. Consulten worden door de meeste verzekeraars vergoed.
Vakhandelspartner van de froximun®ag V01381.
Voor meer informatie en vakliteratuur bent u telefonisch welkom via +31-318-529460 of persoonlijk in
Schrijverspark 43 ● NL-3901 PB  VEENENDAAL  en via www.lightbow.nl & Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

froximun AG Neue Wege der Gesundheit 4c

Copyright © 2016. All Rights Reserved.