Zee Essences
SEA ESSENCES - een korte beschrijving

Sea Essences zijn vooral geschikt voor het helen en harmoniseren van onze relaties, terwijl Butterfly Essences meer op persoonlijk niveau werken. Sommige Sea Essences zijn bijzonder waardevol als wij in een groep beter willen functioneren. Andere stemmen ons af voor een ‘een op een relatie’.

 

1) Australian Sea Horse – diep turkoois / zeeblauw

 

seahorse

 

Deze essence helpt om verwarring in het mentale lichaam tegen te gaan. Zij lost blokkades in het emotionele lichaam op. Op emotioneel vlak verwijdert Australian Sea Horse wrede gevoelens en op mentaal niveau zuivert zij verwarde gedachten over de werkelijkheid van de dierenwereld – bijvoorbeeld als we bang zijn voor honden of paarden. Deze essence verandert onwetendheid in positieve kennis en zorg. Eventuele blokkades uit vorige levens, die zich in het emotionele lichaam bevinden, kunnen worden opgelost.

2) Barrel Sponge – middelblauw / turkoois

 

barrelsponge

 

Deze essence brengt de verfijnde astrale lichamen op een bijzondere manier in harmonie. Zij versterkt en zuivert de geest en verwijdert negativiteit, waardoor het de gedachten van iedereen die deze essence gebruikt beschermt. Barrel Sponge doorbreekt de negatieve cirkel door positieve gedachtepatronen te versterken en te beschermen. Stopt het ‘spons zijn’. Goed bij examens, mentale inspanning, behoefte aan concentratie en focus.

3) Gossamer Parasol – middelturkoois

 

gossamerparasol

 

Dit was de eerste essence die Erik Pelham ooit heeft gemaakt. Deze essence versterkt het astrale lichaam en zij verdrijft traagheid en blokkades in het etherische lichaam. Zij verbetert onze hart tot hart communicatie – brengt ons vanuit ons hoofd in ons hart en helpt ons op dat niveau met de ander te delen. De essence kan zowel het gezichtsvermogen als de hartfunctie verbeteren, waardoor er een grotere waardering voor de schoonheid van de natuur en de mystieke menselijke relatie met alles in die natuur ontstaat.

4) Nautilus – middelpink (warm omdat er goud in zit)

 

nautilus

 

Deze essence overwint traagheid in het astrale lichaam. Zij lost blokkades op in het etherische lichaam. Nautilus bevordert menselijke relaties én de relatie met onze Beschermengelen (de Engelen die ons mensen hier op aarde begeleiden). Nautilus versterkt onze helderhorendheid, bijvoorbeeld als wij met Engelen communiceren en zij verscherpt onze opmerkzaamheid voor de kwaliteit van het licht om ons heen. Heerlijk als wij van muziek willen genieten.

5) Sea Cucumber – middelaquamarijn

 

seacucumber

 

Deze essence verwerkt disharmonie in het causale lichaam en lost blokkades op in het emotionele lichaam. (Het causale lichaam beheerst de wil). Deze essence heeft het meeste effect wanneer zij door de twee betrokkenen tegelijkertijd wordt gebruikt. Zij kan de relatie weer een nieuwe start geven, vooral na lange tijd van pijn en negativiteit. Denk hierbij aan familiesituaties, relaties met goede vrienden en met alle mensen die ons nastaan. Het is een mooie essence voor het dagelijkse leven.

6) Sea Dandelion - middelblauw / turkoois

 

seadandelion

 

Deze essence werkt uitsluitend op het mentale lichaam. Zij lost blokkades op en vermindert disharmonie. Zij ondersteunt ons in stresssituaties, bij angsten en tijdens ruzies. Sea Dandelion heeft een groot bereik en helpt om mentaal te ontspannen en daardoor beter afgestemd te zijn op de omgeving. Speciaal geschikt voor groepssituaties waarin een intens contact, individuele spanningen en onderlinge relaties de hele groep in disharmonie kunnen brengen. Deze zouden met Sea Dandelion kunnen worden opgelost.

7) Sea Fan – middelpink koraal (er zit iets meer geelgoud in)

 

seafan

 

Deze essence lost blokkades op in het emotionele lichaam en brengt zo de mentale en emotionele lichamen weer samen. Het is een vredestichter voor hen die gemakkelijk uit hun slof schieten. Deze essence kan eenmalig gebruikt worden wanneer wij een uitdagende situatie moeten aangaan of als wij ons licht ontvlambaar temperament willen temperen. Ook ondersteunt Sea Fan diegenen, die bij anderen een verhitte situatie opwekken. Zij zullen bedachtzamer met anderen omgaan.

8) Sea Pen – middelpink

 

seapen

 

De Liefdesessence. Degenen onder ons die macht bezitten en gewend zijn dat anderen hun orders opvolgen, zullen baat hebben bij deze essence, speciaal wanneer ze gewend zijn dat men de opdrachten verricht zonder daarvoor dank te ontvangen. Sea Pen is een Dank je wel essence. De Sea Pen ziet eruit als de veer van een vulpen, waarmee wij kunnen schrijven dat het ons spijt. Goed te gebruiken in een ‘weinig spraakzame sfeer’.

9) Sea Tulip middelblauwig / turkoois

 

seatulip

 

Een echte katalysator! Deze essence werkt hoofdzakelijk op het causale lichaam en is daardoor perfect geschikt voor het zuiveren van giftige emoties. Zij is heel krachtig. Door deze zuivering ontstaat er een openheid en objectiviteit over jezelf. Vanuit dit gezichtspunt kunnen conflicten worden opgelost, zelfs als dit voorheen ondenkbaar was. Denk hierbij aan conflicten die generaties lang hebben bestaan. Sea Tulip wordt in het voorveld van vredesonderhandelingen aanbevolen. Haar energie is bijzonder sterk!

10) Spiny Lobster – olijf / groen

 

lobster

 

De essence lost blokkades op in het mentale lichaam en versterkt het etherische lichaam. Zij helpt disharmonie te overwinnen. Deze zeekreeften lopen zij aan zij (als soldaten) in een rij over de zeebodem. De essence beschermt en helpt diegene die een angstige confrontatie moet aangaan. Zij verhoogt onze alertheid, geeft moed en kracht, met als resultaat een verbeterde relatie met onze tegenstander. Spiny Lobster lost angst op die wij voor andere mensen hebben. Daarna kan telepathie ontstaan en misschien zelfs een nieuwe vriendschap.

11) Common Tropical Octopus (Octopus Cyaneus) - goudoranje

 

octopus

 

Deze essence lost negativiteit en blokkades op in het causale en etherische lichaam. Deze octopus kan door smalle hollen heen. Past goed bij koraal. De sleutelwoorden voor de Common Tropical Octopus zijn flexibiliteit en vindingrijkheid. De essence vergroot onze innerlijke sterkte en geeft extra energie om situaties op te klaren. Voor mensen met een zwakke wil of hen die gemakkelijk te beïnvloeden zijn. Deze energie ondersteunt ons in sociale contacten en relaties. Zij verscherpt ons gezichtsvermogen en helpt ons in harmonie met ons Hogere Zelf te handelen.

12) Horseshoe Crab (Limulus Polyphemus) – diepblauw pink

 

crab

 

De Horseshoe Crab is een kreeft. De energie van deze essence is zeer liefdevol! Zij werkt op twee manieren op het emotionele lichaam: ten eerste door negativiteit te overwinnen en ten tweede door giften te verwijderen. Zij helpt in groepssituaties van politieke of sociale aard waar de vooruitgang langzaam is. Zij zal daarom effectiever werken wanneer zij over een lange periode wordt gebruikt. Horsesho Crab kan in politieke en militaire onderhandelingen zeer voedend werken. Tegenstrijdigheid is emotionele negativiteit en die kan door deze essence geneutraliseerd worden; zodoende zullen verhitte gevoelens worden gekalmeerd. Medewerking en liefde kunnen zich nu makkelijker ontwikkelen. Er is een link met de Meesteressence Pallas Athena en Aeolus. Het antagonisme werkt op de wortels van oorlog.

13) Harlequin Shrimp (hymenocera sp.) – middelgeel / groen (limoen)

 

shrimp

 

Een essence voor mensen die zichzelf te serieus nemen. Zij werkt op de mentale en emotionele lichamen. De Harlequin Shrimp vergroot het mentale lichaam en dient om negativiteit te overwinnen. Zij lost blokkades in het emotionele lichaam op en verwijdert deze ook. De essence neemt negatieve gedachtepatronen weg, zoals obsessies en neuroses. Humor en relativeringsvermogen herstellen onze mentale harmonie. Een mooie remedie als wij humeurig of zelfs depressief zijn. Met de Harlequin Shrimp wordt onze party een echt feest want zij brengt vreugde, humor en geluk!

14) Cassiopea Andromeda Jellyfish – middelblauw

 

jellyfish

 

Deze essence werkt zowel op het mentale, als op het astrale én etherische lichaam. Zij helpt het mentale lichaam om harmonischer te functioneren, lost blokkades op in het astrale lichaam en verwijdert nerveuze spanning van het etherische lichaam. Tegelijkertijd laat het fysieke lichaam spanningen los, waardoor het hele lichaam een diepe ontspanning ervaart. Cassiopea Andromeda Jellyfish verhoogt ons bewustzijn in relatie met andere wezens. Deze essence is een prachtige ondersteuning tijdens meditaties en ontspanningsoefeningen.
   
Keuze van de Sea Essences

 • Zorg dat u ongestoord te werk kunt gaan! Steek misschien een kaarsje aan.
 • Kijk welke essences het beste bij u passen:
 • Lees de tekst over de essences door en maak uw keuze
 • voel (het liefst met uw linker, ontvankelijke hand) over de flesjes heen en vertrouw op
 • uw intuïtie
  gebruik een pendel of biosensor
 • vraag uw Hogere Zelf. Vicky Wall - de grondlegster van Aura-Soma - zei steeds dat de grotere gids zich in onszelf bevindt
 • vraag een goed opgeleide NEI® therapeut(e), of Kinesiolo(o)g(e)
 • neem contact op met Brigitte Sütmuller via telefoonnummer 0318-529460, of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Overigens: de vlinder- en zee essences passen perfect bij de kleurentincturen Aura-Soma én bij de bloesemremedies van Dr. Edward Bach® - daarom kunt u deze gerust samen in één flesje doen.

 

Gebruik van de Sea Essences
 • Sorteer de essences alfabetisch en zet ze naast elkaar voor u neer.
 • Nu geeft u per gekozen essence eerst 3 druppels zuivere brandewijn in het met bronwater gevulde glazen 30 milliliter flesje (dat zijn bijvoorbeeld bij 5 verschillende essences x 3 = 15 druppels brandewijn).
 • Dan voegt u 2 á 3 druppels van de bij u passende essence(s) toe.
 • Als u de druppels in wenst te nemen, gebruik dan minstens 4 x 4 druppels per dag (de eerste keer meteen nadat u wakker bent geworden, de laatste keer net voordat u gaat slapen). U kunt de hoeveelheid en de ‘hoevaakheid’ ook uittesten – zie boven.
 • U kunt de druppels ook op uw Derde Oog (6de Chakra) druppelen, op uw slapen en / of op uw polsen. Probeer het uit.
 • Een andere mogelijkheid is dat u de essences in een plantenspuit of een Aura-Soma® airconditioner doet en het in uw directe omgeving en op uw planten sproeit.
 • Ook in een voetenbad of in de badkuip doen zij hun werk
 • Tot slot nog een eerder onorthodoxe methode: als u een bergkristal van goede kwaliteit hebt – het beste geschikt is de Herkimer Diamant omdat deze zich volledig zelf reinigt – kunt u de essences die u voor iemand anders of voor een bepaalde situatie of plek op aarde hebt uitgekozen, op het kristal druppelen. U kunt dan met het kristal ‘afspreken’ dat dit de energieën overbrengt naar die persoon of plaats waarvoor ze gedacht zijn. Bijvoorbeeld als iemand in het ziekenhuis ligt, of iemand in de gevangenis, naar een oorlogsgebied of de plek waar vredesonderhandelingen plaatsvinden.

 

De filosofie achter het Aura-Soma Colour-Care-System® is:

 

U bent de kleur die u kiest!

 


Deze beknopte lijst is bedoeld als een stimulans voor uw intuïtie. De grootste kracht van Aura-Soma kleuren is dat zij levendig en natuurlijk zijn. Het mooist is daarom nog altijd als u met uw eigen ogen naar de échte levendige kleuren kijkt om uw keuze te maken.

 

 

 

Deze informatie draagt het copyright van de ART & SCIENCE INTERNATIONAL ACADEMY OF COLOUR TECHNOLOGIES, UK.
Geen selectie of deel van dit materiaal mag zonder voorafgaande toestemming door de uitgever worden gereproduceerd.

 

Copyright © 2016. All Rights Reserved.